fbpx
Сьогодні
16:48 13 Гру 2018

Якщо Україна паде під тиском Путіна, Угорщина опиниться на передовій, - посол США у Будапешті

Будапешт блокує проведення комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через претензії до мовної статті українського закону про освіту, не замислюючись про можливі наслідки.

Про це у столиці Угорщина заявив посол США Девід Корнштейн, передає Reuters.

Він зазначив, що Росія більше, ніж будь-коли, "випробовує Захід".

За його словами, найкращим способом підтримки реформ в Україні буде діалог з Києвом, а не блокування співпраці України з НАТО.

Посол США попередив, що Угорщина грає з вогнем, оскільки сама серйозно залежить від російських енергоресурсів та ядерних напрацювань.

"Путін не зацікавлений у національному суверенітеті. Його бачення – неоімперське. Якщо Україну спіткає невдача, Угорщина виявиться на передовій російської агресії", – зазначив він.

Нагадаємо, Угорщина офіційно ініціювала в НАТО перегляд всіх програм підтримки України. Будапешт блокує проведення комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через претензії до мовної статті українського закону про освіту.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто 5 грудня заявив, що Угорщина продовжить блокування Комісії Україна – НАТО доти, "поки Україна не припинить систематичні порушення прав угорської громади".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: