fbpx
Сьогодні
11:05 11 Гру 2018

Через санкції російським чиновникам заборонили користуватися шрифтами Times New Roman

Правовласник Times New Roman та інших популярних шрифтів заборонив їх використання в російських державних установах.

Про це повідомляє CNews.

Компанія Monotype Imaging, якій належать права на шрифти типу Times New Roman, Arial, Courier New та інші, відмовилася надати ліцензії на їх використання в російському ПО.

В якості причини компанія вказала санкції, введені США проти Росії.

У російські держустанови розіслано методичний посібник, в якому детально роз'яснюється, для чого саме більше не можуть бути використані популярні іноземні шрифти.

Їх як і раніше можна застосовувати на окремо взятому комп'ютері, в тому числі роздруковувати з нього створені документи, але не можна копіювати шрифти на інші комп'ютери і передавати в інші організації.

Також їх можна застосовувати для створення електронних документів формату PDF/A та інших, так само як і використовувати в веб-додатках.

У посібнику російським чиновникам пропонується вирішити проблему, перейшовши на російське програмне забезпечення. При цьому рекомендується змінити і ОС, і пакет офісних програм.

Службовцям держустанов радять застосовувати замість шрифтів Monotype Imaging російські шрифти або іноземні, які поширюються по відкритій ліцензії.

Monotype Imaging – американська компанія, заснована в 1887 р Толберта Ланстоном (Tolbert Lanston). Базується в місті Уоберн в штаті Массачусетс.

У компанії були розроблені такі шрифти як Times New Roman, Gill Sans, Arial, Bembo і Albertus. Починаючи з 2006 року Monotype Imaging зробила ряд придбань, в результаті чого під її контроль перейшли компанії Linotype, Planetweb, Ascender, Bitstream і FontShop. В результаті покупець отримав права на безліч популярних шрифтів, створених цими розробниками: Helvetica, ITC Franklin Gothic, Optima, Avant Garde, Palatino, FF DIN тощо.

Примітно, що шрифт Times New Roman в російських збройних силах є основним шрифтом складання службових документів на аркушах формату А4. Про це йдеться в розділі "Правила оформлення службових документів" в "Довіднику офіцера" за 2017 рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: