fbpx
Сьогодні
12:55 07 Гру 2018

В Івано-Франківській області заборонили фільми та пісні російською мовою

Івано-Франківська обласна рада підтримала мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Проект рішення представив депутат Ігор Дебенко. Він сказав, що рішення має рекомендаційний характер. Відповідне рішення на сесії підтримали 68 депутатів, троє не голосували (усього до облради обрано 84 депутати), повідомляє УНІАН.

Мораторій вводиться на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора в будь-яких формах на території Івано-Франківської області до моменту повного припинення окупації території України.

Під поняттям "російськомовний продукт агресора" треба вважати пісні, фільми, музику, які виробляються, продукуються російськими громадянами чи фірмами.

Мораторій ввели з метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації. Також облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування прийняти аналогічне рішення.

Нагадаємо, що мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту ввели у Львівській та Житомирській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: