fbpx
Сьогодні
Фото 12:43 06 Гру 2018

Посадовець Міноборони вимагав хабара від важкопораненого бійця ЗСУ

Лікар-посадовець Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони намагався отримати хабара від бійця 81-ї бригади Петра Олексюка з позивним "Тигр" та його батька.

Про це повідомляє Україна молода.

Коли дійшла справа до оформлення документів, які зафіксують втрату здоров'я на війні, посадовці почали затягували цей процес.

Згодом батькам бійця зателефонував співробітник військової комісії від Міноборони який запропонував зустрітися.

На зустрічі він повідомив, що встановлення групи інвалідності буде коштувати півтори тисячі доларів.

Після цього батько та син, які обидва є ветеранами АТО, звернулися до Служби безпеки України.

Правоохоронці підготували та провели спецоперацію, завдяки якій вдалося вивести на чисту воду не лише співробітника ЦВЛ, але і його подільника, голову медико-соціальної експертної комісії Києва.

Причетних до хабарництва затримали, а у приміщенні МСЕК виявили велику суму грошей доларовими купюрами.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України", – повідомляє прокуратура міста Києва.

Петро Олексюк отримав поранення 9 травня 2017 року.

Вибухом забороненої російської міни ПМН-2 йому відірвало п'яту, розтрощило кістки правої ноги та ступні. В державних шпиталях чоловікові, який потрапив на фронт поблизу Донецька у найгарячіші дні січня 2015 року, запропонували лише один варіант – ампутацію.

Завдяки волонтерам він отримав шанс стояти на своїх ногах. Понад мільйон гривень на лікування Петра Олексюка зібрав фонд People's Project.

"Я не міг підвести сотні людей, які допомогли мені в лікуванні, збирали гроші та молилися за моє одужання", – розповідає він.Чиновник вимагав хабара від бійця

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: