fbpx
Сьогодні
17:37 03 Гру 2018

Через тиск влади: університет Сороса переїжджає з Будапешта

Керівництво Центрально-Європейського університету (ЦЄУ), заснованого мільярдером Джорджем Соросом в Будапешті, заявило, що найпрестижніші програми вимушено переїжджають до Відня після поразки в конфлікті з урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана.

"ЦЄУ був витіснений. Це безпрецедентно. Американська установа вигнана з країни, яка є союзником НАТО", – йдеться в заяві ректора університету Майкла Ігнатьєва, передає AFP.

За його словами, всі акредитовані в США програми викладатимуть у Відні до вересня 2019 року. ЦЄУ збереже свій кампус в Будапешті, і нові студенти зможуть завершити навчання там.

Ігнатьєв додав, що ЦЄУ "збереже акредитацію як угорський університет і буде прагнути продовжувати викладацьку і дослідницьку діяльність в Будапешті якомога довше".

Зазначимо, що Угорщина прийняла новий закон про вищу освіту, який, на думку активістів, спрямований на закриття ЦЄУ. Уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана розглядає заснований в 1991 році мільярдером Джорджем Соросом університет як центр ліберальної опозиції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: