fbpx
Сьогодні
16:17 26 Лис 2018

"На кону доля країни": Кравчук, Кучма та Ющенко виступили проти скасування виборів через воєнний стан

Три колишні президенти України виступили проти скасування виборів у 2019 році через введення воєнного стану.

Відповідну заяву зачитав перед журналістами Леонід Кравчук, передає Українська правда.

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко висловилися щодо доцільності введення введення воєнного стану у зв'язку з агресією Росію у Керченській протоці.

Але, у заяві висловлювалися сумніви щодо оголошення воєнного стану, як найкращої відповіді на агресивні дії Росії.

Зазначалося, що оскільки воєнний стан "обмежує права і свободи громадян" і є ризик щодо створення хаосу у державі, президенти висловлюють сумнів щодо доцільності таких дій.

"Чи допоможе реальному протистоянню агресору? За 5 років були ситуації, коли введення воєнного стану було доцільним і можливим – захоплення Криму, Дебальцівський та Іловайський котел, де були тисячі загиблих", – зачитав Кравчук.

Він додав, що наразі велика частина суспільства вважає, що подібні дії є загрозою демократії, чим може скористатися ворог.

На думку трьох президентів, якщо депутати вирішать що воєнний стан можливий, то вони мають скасувати норму про відміну виборів та обмеження прав і свобод людей.

"Верховна рада має ухвалити постанову про проведення виборів 31 березня 2019 року. Настав момент, коли від мудрості народних обранців залежить доля держави", – процитував Кравчук спільну заяву.

Перший президент зазначив, що питання введення воєнного стану не треба було затягувати до моменту, коли на носі вибори, щоб не сіяти підозри і не сіяти хаос у суспільстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: