fbpx
Сьогодні
14:44 18 Лис 2018

В Одесі відкрили велопрокат Nextbike, але запрацюють станції лише навесні

16 листопада в Одесі відкрили систему громадського прокату велосипедів. Компанія Nextbike відкриє 10 станцій до кінця місяця. Проте запрацюють станції тільки з весни.

Поки що велопрокат в Одесі — це пілотний проект. Спочатку станцій буде 10 і близько 100 велосипедів. В планах приблизно 100 станцій і 1000 велосипедів на Одесу.

Як і в інших містах, перші станції з'являться в центрі, в діловій частині, а потім поширюватимуться в інші місця, щоб з'єднати центр зі спальними районами.

Станція вже є на Привокзальній площі. Також станції встановлять в парку Шевченка, на Соборній площі, на Пантелеймонівській у музкомедії, в Аркадії (біля центрального входу), на пляжі Ланжерон тощо.

Потім визначать найбільш популярні маршрути, і на них станцій буде більше. Крім того, інформація про маршрути використовуватиметься для облаштування велодоріжок. Компанія обіцяє надати карту станцій і докладну інструкцію з користування системою.

Зараз діють загальні тарифи по Україні. Одноразова поїздка буде коштувати 20 грн за годину поїздки. Окрім того, будуть місячні і сезонні абонементи. Наприклад, в Харкові місячний абонемент — 250 грн., а сезонний — 800 грн. Оплата за користування велопрокатом проводиться тільки в безготівковій формі: можна розплатитися карткою, на сайті або в додатку.

Nextbike-Україна заснована в 2012, і Одеса стала п'ятим містом нашої країни, де відкривається велопрокат компанії. До цього систему запустили у Києві, Львові, Харкові, Вінниці. Реєстрація в системі дає можливість користуватися нею у всіх країнах і містах, де працює велопрокат компанії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: