fbpx
Сьогодні
13:02 14 Лис 2018

"Нафтогаз" попереджає, що без опалення можуть лишитися міста у 9 областях країни

На сьогодні 22 із 1168 теплопостачальних підприємств мають проблеми з пільговим постачанням газу.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз".

Станом на 13 листопада компанія не мала можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам у дев'яти регіонах України.

"Ключові проблемні ситуації з виробниками тепла наразі склалися у Кривому Розі, Херсонській області, містах Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка", – констатують в НАК.

Головна причиною такої ситуації "Нафтогаз" називає недотримання тепловиробниками вимог постанови Кабінету міністрів №867 "Про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу" від 19 жовтня 2018 року.

Компанія пояснює, що виробники тепла в цих містах накопичили значну заборгованість, не дотримуються графіків її погашення або в попередньому періоді розрахувалися з "Нафтогазом" менше ніж за 90% використаного газу.

"Доти, доки ці підприємства не виконають ці вимоги законодавства, "Нафтогаз" не може надати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів", – наголошується в повідомленні.

Згідно з даними НАК, борг Криворізької, Сєверодонецької та Херсонської ТЕЦ, що належать державі, становить відповідно 1056,9 млн грн, 449 млн грн і 354,5 млн грн, і для відновлення постачань газу необхідно сплатити відповідно 374 млн грн, 66,4 млн грн і 95,1 млн грн.

Список проблемних регіонів Нафтогаз Список проблемних регіонів Нафтогаз

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: