fbpx
Сьогодні
19:22 13 Лис 2018

Одеський санаторій “Лермонтовський” переданий до сфери управління Міноборони

Фото Depo.ua

За ініціативи керівництва держави до сфери управління Міноборони України передано одеський санаторій "Лермонтовський".

Про це під час брифінгу розповів начальник Головного військово-медичного управління — начальник медичної служби Збройних Сил України полковник медичної служби Ігор Хоменко.

— У 2018 році за ініціативи Президента України та підтримки Уряду зі сфери управління Міністерства юстиції України до сфери управління Міноборони було передано споруди та будівлі санаторію «Лермонтовський», який знаходиться в м. Одеса, — зазначив він.

Ігор Хоменко повідомив, що на фондах цих будівель заплановано створити Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеса» на 400 ліжок.

За його словами, профіль закладу буде повністю збережений та розширений. Санаторій займатиметься лікуванням серцево-судинних захворювань, лікуванням хворих після інсульту, оздоровленням осіб із захворюваннями опорно-рухового апарату.

За словами начальника медичної служби Збройних Сил України, під час проведення медико-психологічної реабілітації військовослужбовців надзвичайно велике значення відіграє можливість якісно організувати їхнє дозвілля. Йдеться, зокрема, про екскурсії історичними місцями, відпочинок на морському узбережжі, прогулянки парковою зоною тощо.

Ігор Хоменко наголосив на важливості цілорічного функціонування майбутнього Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеса», адже заклад має різноманітні лікувальні ресурси: клімат, море, лікувальні грязі, ропа лиманів, мінеральні води.

— У такому випадку ліжкова ємність майбутнього закладу дозволить оздоровити близько 6 тисяч осіб на рік, — зазначив військовий медик.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: