fbpx
Сьогодні
13:24 13 Лис 2018

Менеджери МАУ Коломойського розікрали 10 млн грн аеропорту "Бориспіль", - прокуратура

Київська прокуратура викрила схему розкрадання коштів державного аеропорту "Бориспіль" компанією українського олігарха Ігора Коломойського.

Про це повідомляє прес-центр прокуратури.

Встановлено, що між ПрАТ "Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України" та державним підприємством "Міжнародний аеропорт Бориспіль" було укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.

Так, службові особи авіакомпанії МАУ приховали від аеропорту реальні обсяги доходів за обслуговування та ремонт літаків, внаслідок чого державне підприємство недоотримало 10 млн грн.

Під час досудового розслідування, прокуратурою проведено обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

Наразі керуючому спільною діяльністю – колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великому розмірі) КК України.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років та конфіскацією майна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: