fbpx
Сьогодні
10:11 05 Лис 2018

"Взяли у заручники": ДТЕК Ахметова залишив Зеленодольськ без тепла, шантажуючи владу, - Герус

Місто Зеленодольськ Дніпропетровська області залишилося повністю без тепла через те, що воно стало об'єктом шантажу компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це пише голов Асоціації споживачів електроенергії та комунальних послуг Андрій Герус.

У цьому місті знаходиться Криворізька ТЕС, нею володіє компанія ДТЕК Ахметова, але офіційно компанія каже, що "не забезпечили вчасно електростанцію вугіллям".

"Це ще один наслідок цілеспрямованої роботи ДТЕКу з метою тиску та шантажу, щоб добитися потрібних йому рішень", – пише він.

За його словами, компанія Ахметова домагається, аби влада профінансувала їхню Луганську ТЕС на 850 млн грн через підвищення собівартості електрики.

Крім того, вони хочуть "підвищення ціни електроенергії за формулою Роттердам+ та відповідне підвищення тарифів для споживачів із 1 січня 2019 року".

Станом на 1 листопада на складах Криворізької ТЕС було на 40% менше вугілля, аніж Міністерством встановлений мінімальний незнижуваний залишок.

"Звісно, це ненормально, що державні органи влади спокійно на таке дивляться. Але, мабуть, неможливо одною рукою брати відкати, а іншою ставити на місце монополіста. Тому працює тільки одна рука", – пише Герус.

Таким чином, 14 тисяч мешканців міста, три школи, три дитячих садочки та лікарня до сьогодні без тепла та гарячої води.

"Місцеві жителі залякані, бояться про це відкрито говорити, бо бояться втратити роботу. Адже основний роботодавець у місті – ДТЕК-Криворізька ТЕС", – зазначає Герус.

Тому, він просить максимального розголосу цієї історії.

"Цей випадок, звичайно, вражає своїм цинізмом. Заробити понад 30 млрд грн на Роттердам+. Статки Ахметова виросли більш ніж вдвічі – до 12 млрд дол. Але понад 10 тис людей досі тримають без тепла, як заручників свого специфічного стилю бізнесу", – додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: