fbpx
Сьогодні
Відео 16:44 05 Лис 2018

Спорт XXI століття: в Україні стрімко розвиваються перегони безпілотників, наші вже у світовому ТОП-100

В Україні доволі швидко розвинувся новий вид спорту дрон-рейсінг – перегони безпілотниками.

Про це йдеться у сюжеті UA.TV.

Цей спорт набирає популярність протягом останніх двох років, і кількість пілотів зростає з кожним роком.

"Дрон-рейсінг – це незвичайний спорт, це дуже технічне захоплення. В першу чергу він вимагає знання технічної частини, а для цього потрібен хороший рівень володіння англійською мовою", – розповідає пілот Артем Полікарпов.

Полікарпов почав займатися цим видом спорту з 2014 року, коли тільки з'явилися перші квадрокоптери.

"Мене це зацікавило, я купив квадрокоптер, зламав його через 2 дні, звичайно. Але мені захотілося чогось більшого – за розміром, за швидкістю, і я зрозумів, що треба рухатися в напрямку коптерів власної збірки", – говорить він.

Дрон-рейсінг – це захоплююче і веселе хобі, кажуть пілоти. Так, пілоти за допомогою відеоокулярів керують дронами від першої особи, буквально відчуваючи процес польоту.

Для того, щоб займатися таким хобі, як кажуть пілоти, спочатку потрібно купити апаратуру управління і вчитися в симуляторі польотів. Наступний крок – купівля дрона, який профі рекомендують збирати самостійно. А потім вже придбання окулярів.

Цей молодий вид спорту дуже популярний в світі, і Україна також не відстає від світових тенденцій.

"У 2016 році ми провели перший відбірковий етап на чемпіонат Європи, зібрали збірну і відправили хлопців на острів Ібіца, де був перший єврокубок і буквально через місяць – наші спортсмени поїхали на ЧС на Гавайських островах. Ми увійшли в топ-100 кращих пілотів планети" , – розповів керівник української асоціації дрон-гонок Дмитро Аксьонов, і додав, що на цьому українці зупинятися не збираються.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: