fbpx
Сьогодні
18:21 03 Лис 2018

Заяви Ердогана: анексію Криму ніколи не визнаємо, список українських політв’язнів на звільнення передали Росії

Фото Reuters

Туреччина ніколи не визнавала і не визнає незаконну анексію Криму Росією. 

Про це 3 листопада за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Стамбулі заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, передає УП.

Він запевнив, що позиція Туреччини полягає у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності та політичної єдності України.

"Ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. … І ми будемо продовжувати охороняти права і інтереси кримських татар  – як тих, хто залишився на території Криму, так і тих, хто був вимушений переїхати з того регіону", – зазначив Ердоган.

Президент Туреччини додав, що бажає, аби "сутички на сході України, які тривають, завершилися та були розв'язані в межах міжнародного права, дипломатичним, мирним шляхом".

Також Ердоган повідомив, що передав російській стороні список українських політв'язнів, пише УНН.

"Ми домовились про те, що стосовно тих, хто незаконно утримується в окупованому Криму і на території РФ, будемо продовжувати координацію щодо продовження процесу звільнення політв'язнів", — сказав український лідер.

Своєї чергою Ердоган нагадав, що раніше Росія видала Туреччині двох українських політв'язнів — Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова.

"Цього разу ми отримали більш довгий список, який ми одразу, негайно передали російській стороні. Я бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і успішно його вирішили", — заявив він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: