fbpx
Сьогодні
21:21 03 Лис 2018

В РПЦ заявили, що угода Порошенка з Варфоломієм - "політичне замовлення" і перебуває "поза канонічним полем"

У Російській православній церкві заявили, що підписання угоди про співпрацю між президентом України Петром Порошенком та Вселенським патріархом Варфоломієм – "політичний крок" і перебуває "поза канонічним полем".

Про це 3 листопада заявив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, митрополит Волоколамський Іларіон, передає ТАСС.

"Останні кроки і рішення патріарха Варфоломія, включаючи підписання угоди, перебувають поза канонічним полем, виключно у політичній площині. Виконуючи замовлення з-за океану, спрямоване на ослаблення і розчленовування єдиної Російської церкви, патріарх Варфоломій поспішає виконати це замовлення, поки не змінилася політична кон'юнктура і поки при владі в Україні перебуває нинішній президент", – заявив Іларіаон.

Він також заявив, що Варфоломій "протиставив себе канонічному світовому православ'ю і вже не може претендувати на роль всесвітнього координатора для інших православних церков".

"… Якщо раніше за згодою помісних церков Константинопольський патріархат виступав для них в якості координуючого центру, то тепер такого центру більше не існує: Константинопольський патріархат добровільно самоусунувся", – заявив митрополит.

Нагадаємо, 3 листопада в ході робочого візиту до Туреччини президент України Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: