fbpx
Сьогодні
10:57 03 Лис 2018

Порошенко в Туреччині отримав ступінь почесного доктора

Президент Петро Порошенко отримав ступінь почесного доктора Стамбульського університету.

Як повідомляється у Twitter президента, у суботу він розпочав візит до Туреччини з відкриття меморіальної таблички на будівлі, де в 1919-1922 роках знаходилося посольство Української Народної Республіки у Османській імперії.

Пізніше він побував у Стамбульському університеті.

"Для мене велика честь отримати ступінь почесного доктора Стамбульського університету та приєднатися до когорти інших шанованих політичних діячів, удостоєних цього звання", – зазначив Порошенко.

Він також подякував Стамбульському університету за відкриття кафедри української мови та активну програму обміну студентами.

Водночас глава Української держави нагадав, що за кілька годин відбудеться його зустріч із Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, буде проведено засідання Старатегічної ради щодо співпраці між двома країнами.

"Якби я мріяв кращих відносин між Україною і Туреччиною, це важко було б собі уявити. Це є дружні, партнерські і стратегічні відносини", – підкреслив Порошенко.

Він також подякував Туреччині за "абсолютно тверду позицію" щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності, незалежності України.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада здійснить офіційний візит до Туреччини, де візьме участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня та проведе перемовини з Президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Порошенко також відвідає Вселенський Патріархат, де зустрінеться з Архієпископом Константинополя – Нового Риму та Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Окрім того Президент відкриє у Стамбульському університеті виставку архівних документів, присвячених 100-річчю українсько-турецької дипломатичної присутності.

Завтра візит глави держави до Туреччини продовжиться в Анталії, де буде відбудеться відкриття консульства України та центру української громади «Українська родина».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: