fbpx
Сьогодні
15:25 26 Жов 2018

Під час теракту в Керчі спецназ ФСБ переплутав агентів ГРУ з терористами і відкрив вогонь, - Тимчук

Два підрозділи російського спецназу переплутали одне одного з терористами і почали стрілянину під час теракту у коледжі в Керчі.

Про це пише координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними, 17 жовтня на самому початку трагічних подій в окупованому Криму, де в навчальному закладі у Керчі влаштував теракт 18-річний студент 4-го курсу  Владислав Росляков, до місця трагедії оперативно прибула група спецназу", – пише він.

Так, одна з груп спецназу була від ФСБ, а інша від спецназу ГРУ або Росгвардії.

"Паралельно прибула група співробітників керченського відділу ФСБ прийняла спецназ за терористів і вступила з ним в вогневої контакт. В ході нетривалої перестрілки між співробітниками ФСБ і спецназом (ГРУ або Росгвардіі), останні відступили до будівлі коледжу, де забарикадувалися в найближчому приміщенні", – пише Тимчук.

При цьому співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на поразку в напрямку коледжу.

Також джерела групи Тимчука повідомляють, що в будівлі коледжу прогриміло два вибухи різної потужності, а більшість загиблих і постраждалих отримали поранення саме з нарізної вогнепальної зброї, якою були озброєні спецназівці.

"Організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм, виконавець вийшов з-під контролю і його фізичну ліквідацію необхідно проводити на об'єкті, а не після виходу в умовлене місце, щоб він не потрапив живим або пораненим в руки ФСБ або МВС. Саме для цього в коледж і була послана "ліквідаційна команда", – зазначає він.

За його словами, це пояснює початковий ступор російської пропаганди, що не отримала на чітких інструкцій щодо висвітлення події.

"Саме цим пояснюється сумбур версій, які мінялися на ходу, на що вже звернули увагу експерти", – зазначає експерт.

Як відомо, за офіційною версією слідчих органів Росії від влаштованого Росляковим вибуху і розстрілу загинула 21 особа, а 50 отримали поранення. Сам Росляков покінчив життя самогубством.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: