fbpx
Сьогодні
Лист 12:42 26 Жов 2018

Оприлюднено заповіт Олега Сенцова

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов доручив своїй сестрі Наталії Каплан оприлюднити його заповіт

Текст листа опинився в розпорядженні "Громадського".

Далі повний текст заповіту:

"Я, Сенцов Олег Геннадійович, перебуваючи при здоровому глузді та твердій пам'яті, заповідаю в разі моєї смерті екранізацію фільмів за моїми сценаріями, а саме: "Носорог", "Кай", а також написані мною в неволі "Блискучий світ", "Ворони" та "Крісті" моїй соратниці та другому режисерові Євгенії Врадій як режисеру-постановнику. У разі її відмови вона має право обрати, кому передоручити ці екранізації, а також обрати компанію виробника цих фільмів.

Правонаступниками, спадкоємцями і одержувачами моїх гонорарів після моєї смерті, я призначаю моїх дітей: Сенцову Аліну і Сенцова Владислава. Заповіт складено в ІК-8 м. Лабитнангі в присутності та завіренні моїм адвокатом Дінзе Дмитром. 07.09.18."

Нагадаємо, що 25 жовтня 2018 року політв'язень Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. Сенцов став першим в історії українцем, який здобув цю нагороду.

На вручення премії, яке відбудеться 12 грудня, запросили його адвоката і сестру.

Лист Сенцова

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: