fbpx
Сьогодні
12:02 23 Жов 2018

Німеччина погодилася купувати скраплений газ у США, - WSJ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала урядову підтримку, аби в країні з'явився скраплений газ зі США, в якості поступки президенту США Дональду Трампу.

Про це пише видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

За інформацією видання, цього місяця Меркель на закритому сніданку з депутатами повідомила про рішення уряду взяти на себе частину фінансування будівництва терміналу для скрапленого природного газу (СПГ) зі США, який буде розташовано на півночі Німеччини.

Проект був заморожений протягом багатьох років, але Трамп активно лобіював його в Європі, щоб збільшити обсяги закупленого у США газу та викинути Росії з ринку енергоносіїв.

Німеччина нині отримує більшу частину свого газу з Росії, і спроби США відкрити свій ринок для американських компаній зайшли в глухий кут через відсутність державної підтримки.

Меркель сказала депутатам, що рішення про співфінансування терміналу для СПГ є "стратегічним" і може окупитися в довгостроковій перспективі.

Прес-секретар уряду Німеччини повідомив виданню, що цей крок був зроблений через економічні інтереси Німеччини, а не через тиск США.

Тим не менш, кілька чиновників зі США і Німеччини вважають, що Берлін сподівається завдяки постачанню американського газу вирішити тривалу торговельну суперечку з Вашингтоном. Ще одна мотивація – сподівання уникнути запровадження американських санкцій через будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: