fbpx
Сьогодні
21:27 19 Жов 2018

Премія імені Куденхофе-Калерґі: Герої Небесної Сотні отримали нагороду за внесок в розвиток європейської ідеї

Герої Небесної Сотні стали лауреатами почесного призу імені Куденхофе-Калерґі за значний внесок в розвиток європейської ідеї.

Про це у пятницю, 19 жовтня, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, Європейський приз об'єднання інтелектуалів вручається за значний внесок в розвиток європейської ідеї видатним політикам та діячам. Цьогоріч його лауреатами стали Герої Небесної Сотні.

"Цими днями у Києві на Першій пан'європейській конференції в Україні приз було передано Музею Революції Гідності. Під оплески стоячого залу", – повідомив Клімкін.

Він також повідомив, що з відповідною ініціативою виступив онук останнього імператора Австро-Угорщини Карл фон Габсбург, один з впливових членів Пан'європейського руху.

І як висловились керівники Пан'європи, "Зрештою, що більше, ніж власне життя, можна віддати за ідею?".

Об'єднання інтелектуалів на чолі з графом Ріхардом Ніколасом Куденхофе-Калерґі на початку 20-х років минулого століття заснували у Відні Пан'європейський рух – рух за об'єднану вільну Європу.

"Раз на два роки Європейський приз імені Куденхофе-Калерґі вручається за значний внесок в розвиток європейської ідеї. Цього року його лауреатами стали не відомі політичні чи громадські діячі (свого часу Ангела Меркель, Рональд Рейган, Гельмут Коль), а… Герої Небесної Сотні. Посмертно", – зазначив глава МЗС.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: