fbpx
Сьогодні
09:06 13 Жов 2018

Утисків не буде: Філарет розповів, якою мовою проводитимуть богослужіння після об'єднання

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Патріарх Філарет заявив, що після створення єдиної помісної православної церкви в Україні мова богослужінь буде в основному українською, але в окремих випадках священнослужителі можуть використовувати і інші мови.

Як передає 5 Канал, про це Філарет заявив під час робочої поїздки до Тернопільської області.

"Богослужбова мова принципово повинна бути українською. І проповідь українська. Але ми будемо допускати і церковнослов'янську мову, і проповідь російською мовою. Тобто не буде такого, знаєте, утисків по відношенню до богослужбової мови", – сказав Філарет.

Нагадаємо, що Синод Константинопольського патріархату скасував лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновив канонічний статус предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Це рішення відкрило шлях для надання Українській церкві Томосу про автокефалію, цей процес триває.

За словами глави УПЦ КП Філарета, Томос буде отримано після обрання предстоятеля патріархату на "об'єднавчому соборі", в якому візьмуть участь архієреї Київського патріархату, Української православної автокефальної церкви і Московського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: