fbpx
Сьогодні
15:34 12 Жов 2018

Росія погрожує захистити інтереси православних в Україні "так само, як і російськомовних"

Росія погрожує захистити інтереси православної спільноти в Україні у зв'язку з можливим наданням Томосу Україні.

Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

Росія запевняє, що готова захищати інтереси православних в Україні у зв'язку з наміром Синоду Вселенського патріархату надати автокефалію українській церкві.

"У випадку, якщо події, що розвиваються, увійдуть у русло протиправних дій, то звісно, як Росія всюди захищає інтереси росіян і російськомовних, то так само, і про це неодноразово говорив Путін, Росія захищає інтереси православних", – заявив Пєсков.

При цьому Пєсков уточнив, що Росія захищатиме інтереси православних "виключно політико-дипломатичними" засобами.

Також у Кремлі заявили, що стурбовані рішенням надати Україні автокефалію та поділяють тривогу РПЦ з приводу можливих наслідків цього кроку.

"Ми знаємо про жорстку і послідовну реакцію Російської православної церкви на ті рішення, які були озвучені вчора з Константинополя. І ми неодноразово раніше говорили, що ми вкрай стурбовані тим, що планувалося зробити кроки, здатні внести розкол у православний світ", – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату вирішив почати процедуру надання автокефалії українській церкві. Він також скасував видане в 1686 році в синодальному листі зобов'язання, яке надало Московському патріарху право призначати Київського митрополита.

Крім того Синод ухвалив зняти анафему з глави УПЦ КП Філарета.

У відповідь на це Російська православна церква (РПЦ) заявила, що буде змушена розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: