fbpx
Сьогодні
16:43 11 Жов 2018

Кияни отримають гарячу воду, лише з початком опалювального сезону, - влада міста

Кияни не отримають гарячу воду як мінімум до початку опалювального сезону у місті.

Про це заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

За словами Науменко, столична влада не бачить сенсу в тому, щоб розділяти послуги гарячого водопостачання і опалення.

Зазначимо, що вже багато місяців до 70% жителів столиці лишаються без гарячої води.

А опалювальний сезон в Києві почнеться, як тільки середньодобова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб становитиме + 8 ° C.

"Основною проблемою в процесі підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період була і сьогодні залишається ще не до кінця вирішена проблема з газопостачанням, в зв'язку з чим більшість киян, на жаль, досить тривалий час не отримують послугу гарячого водопостачання, також відсутність газопостачання значно ускладнило процес підготовки теплоенергетичного комплексу до зими ", – сказав Науменко.

11 вересня на засіданні Київська міська рада прийняла рішення про прийняття комунальним підприємством (КП) "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" за газ перед національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України", однак тільки в тій частині боргу, яка має джерела для компенсації .

Цей крок дасть можливість повернути гарячу воду киянам, а комунальним службам – виконати роботи, щоб не допустити зриву опалювального сезону.

Пізніше Міністерство фінансів України і Державна казначейська служба України повністю перерахували 729,6 млн гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах, щоб відновити в Києві безперебійне теплозабезпечення.

9 жовтня НАК "Нафтогаз України" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго" щодо боргових зобов'язань "Київенерго".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: