fbpx
Сьогодні
08:52 05 Жов 2018

США та Канада виступили проти виборів в "ЛДНР" та порівняли їх з "референдумом" в Криму

Росія має вплинути на бойовиків на Донбасі, аби вони припинили підготовку до виборів.

Про це заявила представник Канади в ОБСЄ Наташа Каер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє "Укрінформ".

Вона зазначила, що її країна засуджує заяву про так звані вибори, які відбудуться на підконтрольній Росії частині Донбасу 11 листопада.

"Такі "вибори" будуть порушенням Мінських домовленостей, оскільки вони повинні проводитися у відповідності до законодавства України, стандартів ОБСЄ, під моніторингом БДІПЛ. Вони не будуть більш законними, ніж так званий референдум у Криму під стволами російських автоматів", – сказала Каер.

За її словами, російська влада повинна скористатися впливом на підтримуваних нею окупантів, щоб припинити підготовку до цих нелегітимних виборів.

Представник США в ОБСЄ у свою чергу також зауважив, що Кремль має відмовитися від "виборів" на окупованих територіях Донбасу.

"Мінські угоди залишаються найкращим шляхом до миру в конфлікті. Однак Росія та її маріонетки намагаються створити регрес, заявивши про псевдовибори 11 листопада. Разом з міжнародною спільнотою США закликають відмовитися від цих планів", – підсумував дипломат.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: