fbpx
Сьогодні
10:45 04 Жов 2018

Порошенко хоче показати проросійському прем'єру Італії "пекло" на Донбасі

Президент Петро Порошенко вважає, що проросійська позиція  віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні викликана браком інформації щодо агресії Москви проти України.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у інтерв'ю La Repubblica.

Сальвіні нині від імені Італії виступає за скасування санкцій проти Росії.

"Я хотів би привезти Сальвіні на Донбас. Я би показав йому школи та ринки, розбомблені росіянами, мертвих дітей, а також дітей-сиріт та вдів військових, зруйновані міста… і я впевнений, що він тоді зрозуміє, наскільки необхідні санкції проти Москви", – сказав Порошенко.

"Боюся, насправді, що ваш міністр внутрішніх справ не знає про глибоку трагедію, яку переживає Україна через Кремль", – додав він.

Порошенко запевняє, що сказав би Сальвіні, що "цінності важливіші за гроші" і те, що краще дотримуватися своїх зобов'язань у ЄС, а не вести справи з РФ.

"Моя країна вже чотири роки є метою московської агресії з російськими солдатами, які вбивають наших солдатів і наших мирних жителів на нашій території. Сальвіні я також міг би розповісти про жахливі умови життя в'язнів українців в російських в'язницях, або переслідування 350 тисяч кримських татар, які не взяли російських паспортів після незаконної анексії Москви", – наполягає президент України.

Сальвіні раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії. Він неодноразово відвідував Росію і окупований Крим, а також критикував санкції проти Росії. Водночас він не вважає себе проросійським.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: