fbpx
Сьогодні
15:06 23 Вер 2018

За тиждень у Києві завершується сезон фонтанів

Уже за тиждень, 30 вересня, у Києві закриється сезон фонтанів. На зимовий період фонтани демонтують та законсервовують. Перед цим обов'язково їх промивають, щоб вже весною водограї знову могли тішити киян та гостей столиці.

Помилуватись яскравим світловим шоу можна на Майдані Незалежності, поштовій площі та на Русанівському каналі.

Так, комплекс фонтанів на Майдані Незалежності утворюється з одного "Великого" і шести "Малих фонтанів". Світлова вистава відбувається щоденно з 21:00 до 23:00 (окрім понеділка) під композиції: Джамали, Бумбоксу, Океану Ельзи, Elvis Presley, Pianoboy, The Hardkiss, Queen, Shirley Bassey.

Максимальна висота струменів у центрі кожного сектору фонтану "Великий" сягає 40 метрів, за комплексом спостерігають 10 ІР-відеокамер, а звуковий супровід забезпечують 18 акустичних систем. Шоу створюють 672 світлодіоди (еквівалент 1500 звичайних лампочок розжарювання).

фонтан Київ

На Русанівці 12 водограів працюють щоденно з 7:00 ранку до півночі. Треки для Русанівських фонтанів містяни можуть обрати власноруч через голосування в соцмережі.

Варто зазначити, що протягом 2013-2014 років під час Революції Гідності столичним фонтанам завдали шкоди. Тож, довгий час вони не працювали. Але торік відновили всі знакові фонтани, крім іншого й найвищого фонтану на Русанівському каналі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: