fbpx
Сьогодні
13:20 20 Вер 2018

Законопроект про курс в НАТО та ЄС у Конституції включили у порядок денний

Верховна Рада ухвалила рішення про включення до порядку денного і направлення до Конституційного суду законопроекту про поправки до Конституції щодо інтеграції в ЄС і НАТО.

За відповідне рішення віддав голос 321 народний депутат, повідомляє Рубрика.

Парламент ухвалив проект постанови №9037/П "Про включення до порядку денного дев'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України(щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) і про його направлення до Конституційного Суду України".

Документ пропонує абзац п'ятий преамбули Конституції після слів "громадянської злагоди на землі України" доповнити словами "та підтверджуючи європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського і євроатлантичного курсу України".

Також передбачається визначити, що президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: