fbpx
Сьогодні
21:55 14 Вер 2018

Вибори в Україні: Расмуссен допоможе моніторити втручання

Робоча група з питань українських виборів транснаціонального комітету, створена колишнім Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном, буде моніторити втручання в вибори в Україні.

Про це заявив сам екс-генсек на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає УНН.

"Сьогодні у всьому демократичному світі цей виклик (руйнування довіри до демократичних інституцій) є дуже серйозним … Саме тому я створив транснаціональний комітет з питань боротьби за чесні вибори. Ми хотіли би співпрацювати з бізнесом, політиками і мас-медіа по обидва боки Атлантики, аби знайти нові рішення", — зазначив він.

Колишній Генсек НАТО нагадав, що в країнах Заходу, включаючи Україну, на термін до 2020 року заплановано проведення близько 20 виборчих кампаній.

"Сьогодні ми оголосили, що наша робоча група з питань українських виборів буде моніторити втручання в вибори в Україні. Ми будемо пропонувати практичні рішення для цих проблем. Але найсерйозніша вакцина від такого впливу — це усвідомлення громадянами, що необхідно критично сприймати все що бачиш і перевіряти факти", — додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: