fbpx
Сьогодні
08:53 14 Вер 2018

Близько 270 спецназівців відправлять до Азовського і Чорного морів через загрозу РФ

Державна прикордонна служба України відправить до побережжя Азовського та Чорного морів додаткові сити спецназу.

Про це заявив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал, передає прес-служба прикордонного відомства.

"Думаю, що до кінця року ми будемо мати близько 1000 осіб особового складу нашого спецназу. Нарощуємо зусилля з морського спецназу, а це – приблизно 270 осіб, які нестимуть службу в підрозділах по акваторії Азовського і Чорного морів", – сказав Цигикал.

За його словами, зараз Держприкордонслужба розвивається за двома напрямками: перший – правоохоронний, а другий – нарощування зусиль і збільшення резервів через загрозу з боку Росії.

"Необхідно розуміти, що агресор, як то кажуть, не спить, нарощує свої зусилля, і ми повинні дати гідну відсіч у випадку якихось форс-мажорних обставин", – зазначив Цигикал.

Нагадаємо, 3 травня, Держприкордонслужба України попередила, що Росія вдалася до зупинки та огляду суден, які прямують в Україну. 4 травня стало відомо про затримання російськими прикордонниками українського рибальського судна ЯМК-0041 з 5 українцями на борту.

9 липня стало відомо, що російська ФСБ затримала в Азовському морі 7 торгових суден, які прямували з або до Маріуполя та Бердянська. Мінінфраструктури заявило, що спецпідрозділи РФ необґрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, які прямують в порти України через Керченську протоку.

Після цього президент Петро Порошенко доручив ЗСУ вжити заходів у зв'язку з незаконними затриманнями українських та іноземних суден, що йдуть до портів Азовського моря.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: