fbpx
Сьогодні
16:08 13 Вер 2018

Позиція Угорщини викликана слабкістю української влади, - Тягнибок

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок в інтерв'ю для "Рубрики" заявив, що позиція Угорщини викликана слабкістю української влади.

"Пригадую, коли угорці приїжджали на Майдан під час Революції Гідності, то ніхто з них навіть близько не висловлювали тих претензій, які є зараз. Бо вони шанували єдину націю, яка демонструвала своє прагнення побороти зло та несправедливість і добитися тут цивілізованої, справедливої держави. А після Революції вони побачили, що чиновники крадуть, влада наскрізь корумпована, а Україною і далі керують олігархи. Зрозуміло, що прагматично для себе вони вирішили – можна атакувати і отримати в перспективі позитиви від можливого розвалу України. Це не зважаючи на те, що угорці є членом ЄС, підписували відповідні договори щодо неподільності кордонів в Європі", – зауважив він.

"Угорці вмішуються у нашу внутрішню політику. Наприклад, їх протест щодо рішення Конституційного суду про скасування закону Ківалова-Колєсніченко – це зухвальство. Або вони висловлюють своє незадоволення нашим законом про освіту. Тут мені незрозуміла ситуація. Давайте спитаємо у угорців, скільки у них є шкіл з навчанням українською мовою? Нуль. Ми не проти того, щоб угорська національна меншина могла навчати своїх дітей мови своєї нації. Але для того існують недільні школи, додаткові заняття. А якщо ти є громадянином України, то повинен навчатися українською. І тому реакція Угорщини є дуже перебільшеною. А цього року відбувся Чемпіонат світу з футболу невизнаних держав і Угорщина фактично спорядила команду Закарпаття, яка грала разом з командами "ДНР" і "ЛНР". Це так дружня країна себе поводить, коли Україна веде війну з московським агресором і зупиняє російську навалу перед всією Європою?", – зазначив Тягнибок.

За його словами, українська зовнішня політика мала б зовсім по-іншому реагувати на такі кроки, але, на превеликий жаль, наша влада є безхребетною, не вміє захищати своїх інтересів і не розуміє, що у світі поважають сильних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: