fbpx
Сьогодні
10:06 12 Вер 2018

Волкер назвав анонсовані вибори в окупованому Донбасі нелегітимними

Спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що оголошені ватажками "ЛНР" і "ДНР" "вибори" є нелегітимними і порушують логіку мінського процесу.

Волкер зазначив, що йдеться про окуповані території, де відсутні базові умови безпеки, повідомляє DW.

"Якщо слідувати логіці мінських угод і повернення цієї території під контроль України, то ці утворення ("ЛНР" і "ДНР" – ред.) мають зникнути. Тому проведення виборів – саме по собі є нелегітимним, з огляду на умови безпеки, але також і тому, що це не ті утворення, які мають існувати. Коли там буде безпека – тоді і мають проводитися вибори", – сказав він.

Він також висловив сумнів, що в найближчі місяці вдасться досягти якого-небудь значного прогресу на переговорах з питань врегулювання ситуації на сході України. Волкер вважає, що Москва зайняла вичікувальну позицію.

"Думаю, що росіяни, очевидно, вирішили поки не робити ніяких зусиль для миру, а скоріше очікуватимуть результатів виборів в Україні", – зазначив він.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація, що в першій половині листопада в "ДНР" планують вибори нового ватажка після вбивства Олександра Захарченка.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: