fbpx
Сьогодні
20:54 11 Вер 2018

"Осінь протестів": в Каталонії закликали до масових акцій заради незалежності регіону

Фото Reuters

Сепаратистська влада Каталонії закликала людей у вівторок, 11 вересня, вийти на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону – Діаду, й таким чином розпочати серію масових акцій протесту з вимогою незалежності від Іспанії.

Сепаратисти в останні роки традиційно використовують свято для пропагування ідеї відокремлення від Іспанії, пише "ЄП".

Марш відбудеться майже через рік після проведення забороненного референедуму, що призвів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність. Каталонські сепаратистські лідери та активісти, які проштовхували референдум, виступаючи проти територіальної цілісності Іспанії, перебувають у в'язницях або втекли з країни.

Глава Каталонії Кім Торра, який прийшов до влади після перемоги сепаратистів на дострокових місцевих виборах, хоче, щоб новий уряд погодився провести зобов'язуючий референдум про незалежність.

"Наш уряд прагне перетворити республіку в реальність. Хай живе вільна Каталонія", – сказала Торра в понеділок у телезверенні, приуроченному до свята.

Нагадаємо, 4 вересня Торра заявив про намір відновити кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центральної уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: