fbpx
Сьогодні
21:24 04 Вер 2018

Каталонія відновить кампанію за незалежність від Іспанії

Глава уряду Каталонії Кім Торра анонсував нову кампанію щодо виходу автономії зі складу Іспанії.

Очікується, що у вівторок Торра оприлюднить програму дій задля отримання регіоном незалежності, повідомляє Reuters.

"Я дійду до кінця, настільки далеко, наскільки захоче парламент Каталонії", – заявив Торра.

Раніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес запропонував провести в Каталонії референдум з розширення автономії регіону, але виключив плебісцит про незалежність або односторонню спробу Каталонії відокремитися. Таким чином, Торра відкинув пропозицію Мадрида з врегулювання ситуації в регіоні.

1 серпня,  новий соціалістичний уряд Іспанії вперше з 2011 року провів переговори з представниками Каталонії.  Представники Каталонії підняли питання про можливість проведення нового референдуму про незалежність регіону та закликали звільнити сепаратистів, що утримуються у в'язниці після невдалої спроби відокремитися від Іспанії в 2017 році.

Однак за словами міністра регіонального співробітництва Іспанії Мерітсалля Батта, центральний уряд знову підтвердив свою опозицію до нового референдуму, посилаючись на норми Конституції.

Єдиним пунктом, за яким сторони досягли згоди, стало узгодження календаря подальших переговорів за період з вересня по грудень. Каталонці додали, що у Мадрида та Барселони діаметрально протилежні погляди на врегулювання проблеми.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: