fbpx
Сьогодні
20:41 10 Вер 2018

Суд відправив під нічний домашній арешт слов'янського активіста через конфлікт з "сепарами", які зняли прапори з його автівки

10 вересня в Слов'янському міськрайонному суді відбулося засідання суду щодо застосування запобіжного заходу під вартою відносно відомого місцевого активіста і волонтера Василя Хоменка.

Під час конфлікту з приводу національної символіки він побив чоловіка, якого назвав "сепаром". Інцидент стався ввечері 6 вересня.

При затриманні Хоменку повідомили про підозру в нанесенні умисних тяжких ушкоджень, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Адвокат Василя Хоменка Олег Дяченко висловив свої зауваження щодо звинувачення свого підзахисного.

Підтримати активіста зібралися до 50 осіб.

Прокуратура просила суд взяти Хоменка під варту на 60 діб, без можливості внести заставу.

При цьому в своєму виступі прокурори, які входять в групу, що працюють у цій справі, не сказали, що причина конфлікту – це зірвані і вкрадені з автомобіля Василя Хоменка прапори.

Суд відхилив клопотання прокуратури і відправив Хоменка під ночний домашній арешт. Його відпустили в залі суду.

Сам же підозрюваний вважає, що ця справа сфабрикована і що в ході конфлікту він захищався від нетверезих чоловіків, які поводилися агресивно по відношенню до нього. Щодо нанесення тілесних ушкоджень, то Хоменко переконує, що вдарив опонента тільки по руці й мови про пошкодження селезінки і черевної порожнини бути не може.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Наталія Веселова заявила, що готова взяти на поруки активіста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: