fbpx
Сьогодні
11:13 09 Вер 2018

Єврейський Новий рік 2018: до Умані вже прибули 20 тисяч прочан-хасидів

В місто Умань Черкаської області на святкування Рош га-Шана вже прибуло близько 20 тис. прочан-хасидів з 12 країн.

Про це повідомляє прес-служба поліції Черкаської області.

"Станом на ранок 7 вересня в місто Умань на святкування Рош га-Шана прибуло понад 18 тисяч прочан із 12 країн світу. Прибули до Умані і 22 працівники поліції Держави Ізраїль. Вони спільно з поліцейськими зведеного загону здійснюватимуть заходи по дотримання публічного порядку й безпеки громадян в місцях компактного перебування та проживання прочан-хасидів", – йдеться у повідомленні.

Щороку в Умані проходить проща юдеїв, які є послідовниками брацлавського хасидизму (одна з течій в хасидському юдаїзмі), на могилу свого духовного лідера — цадика Нахмана.

Традиційно вони приїжджають у це місто у вересні, бо для них Умань – місце однієї з найшанованіших святинь, місце щорічної масової прощі. Вважається, що якщо вони зустрінуть новий рік біля його могили, то наступний рік буде щасливим.

З року в рік у ніч на Рош Ха-Шана в Умані відзначають галасливі й масові єврейські гуляння. Цього року очікується, що на Єврейський Новий рік 2018 Україну відвідають від 50 до 80 тисяч паломників-хасидів.

Цього року святкування розпочнуться в неділю 9 вересня і триватимуть до вівторка 11 вересня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: