fbpx
Сьогодні
16:54 08 Вер 2018

Еко-життя: три українських міста повністю перейдуть на "зелену" енергетику

Міські голови Житомира, Кам'янець-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, яким зобов'язалися поступово перевести енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії.

Таку заяву зробила представниця організації Світлана Романко, передає "Укрінформ".

Виконати ці зобов'язання міста повинні до 2050 року. До того часу треба здійснити перехід на 100% відновлюваної енергії в енергобалансі міста.

Романко закликала й інші міста долучитися до переходу на відновлювані джерела енергії.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин впевнений, що здійснити такий перехід до 2050 року абсолютно реально.

До 2020 року Житомир скоротить викиди вуглекислого газу на 20%.

"Зараз у місті Житомирі працюють міжнародні організації, це Європейський банк реконструкції та розвитку, і ми реалізуємо проект будівництва ТЕЦ на біопаливі, який вже реалізував Кам'янець-Подільський. Також за рахунок гранту Швейцарського бюро співробітництва на днях відбудеться підписання угоди по будівництву ще однієї ТЕЦ на біопаливі", – анонсував Сухомлин.

Очікують, що у Житомирі будуть чотири ТЕЦ, які дадуть місту приблизно 100 МВт теплової енергії, завдяки якій з'явиться змога замістити газ.

Кам'янець-Подільський також долучився до підписання меморандуму, яким визначено досягти економії всіх енергоресурсів на 20%, а також скоротити використання викопного палива та обсягів викидів парникових газів у навколишнє середовище на 20%.

А місто Чортків ще у 2016 році підписало угоду мерів і розробило свій план дій сталого енергетичного розвитку. Там до 2030 року зменшать споживання енергоресурсів і зменшать викиди CO2 в навколишнє середовище до 30%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: