fbpx
Сьогодні
14:36 05 Вер 2018

Міністр Угорщини заявив про лицемірство ЄС і навів приклад України

Політика Євросоюзу нині переповнена лицемірством щодо інших країн і цього слід позбутися.

Таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Еспресо.

"Нас часто критикують, офіційно – через те, що наша політика суперечить загальноєвропейській. Але насправді – через те, що ми суперечимо практиці лицемірства, яке так поширене у ЄС. Я можу багато говорити про лицемірство у міграційній політиці", – заявив він.

Проте, він вирішив навести приклад, який стосується України та російського газу.

"Дозвольте нагадати інший випадок. ЄС заявив, що допомагає Україні, заради цього було скасовано будівництво одного газогону (Південний потік, – ред.). Але, коли виникла потреба у "Північному потоці", виявилося, що це можливо і не є порушенням. Що це, як не лицемірство?" – заявив Сійярто.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія – стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об'ємів газу в ЄС.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: