fbpx
Сьогодні
13:33 02 Вер 2018

США намагалися завербувати російського олігарха Дерипаску, - NYT

Російського олігарха Олега Дерипаску, який має тісні зв'язки з Кремлем, намагалися завербувати американські спецслужби, але зазнали поразки.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на американських чиновників і наближених до мільярдера.

За інформацією видання, в період з 2014 до 2016 року Федеральне бюро розслідувань і Міністерство юстиції США безуспішно намагалися переманити Дерипаску, щоб отримати від нього цінну інформацію.

Американці, як зазначає NYT, обіцяли допомогти з проблемами під час отримання віз або вирішення інших юридичних труднощів. Натомість вони сподівалися отримати інформацію про російську організовану злочинність, а потім, про ймовірну змову між росіянами та виборчим штабом президента Дональда Трампа в 2016 році.

Джерела повідомили, що агенти ФБР раптово нагрянули в будинок Дерипаски в Нью-Йорку, і намагалися дізнатися від російського олігарха, чи був його колишній діловий партнер і екс-глава штабу Трампа Пол Манафорт сполучною ланкою між кампанією Трампа і Кремлем.

За даними видання, спроба завербувати Дерипаску була частиною більш широкої, таємної операції американських спецслужб щодо встановлення контактів з приблизно півдюжиною найбагатших росіян, багатство яких, як і Дерипаски, залежить від президента РФ Володимира Путіна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: