fbpx
Сьогодні
17:53 29 Сер 2018

Якість продуктів харчування відтепер зможуть перевіряти на передовій

Віднедавна в Міноборони передали унікальний мобільний лабораторний комплекс, завдяки якому з'явилася можливість оперативно перевіряти якість продуктів харчування, які постачають у війська.

Про це пише в своїй статті на "Рубрика" військовий експерт Геннадій Карпюк.

Один комплекс складається із двох лабораторій, зібраних і змонтованих на базі шасі автомобілів МАЗ 631727 із колісною формулою 6х6, що забезпечує високу прохідність. Максимальна "крейсерська» швидкість переміщення по шосе у повній вазі є пристойною – 85 км/год.

В одному авто комплексу розташована бактеріологічна лабораторія, а в іншому – лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи. Кожна з них має відділення для проведення досліджень і відсік для відпочинку персоналу.

Основне завдання новинки – багатокомпонентна перевірка безпечності та якості провіанту в польових умовах.

Екіпаж кожної з машин становить 3 особи – зазвичай це лікар, водій-санітар і лаборант.

Запас витратного лабораторного майна, палива (зокрема для забезпечення функціонування електрогенератора, кліматичної системи й іншого обладнання) забезпечує автономну роботу бригади до 5 діб.

Час розгортання лабораторій з похідного положення в робоче становить всього 30 хвилин. На добу комплекс дозволяє провести 40-50 досліджень з мікроскопії, органолептичних, фізико-хімічних досліджень, 20 радіометричних досліджень тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: