fbpx
Сьогодні
14:28 28 Сер 2018

У Кремлі втратили надію зірвати надання Томосу, тому готуються до "релігійної війни", - Тимчук

Росіяни втратили надію зірвати надання Томосу Україні, тому переходять до залякування наслідками цього.

Про це пише нардеп "Народного фронту", координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"За інформацією групи ІС, ФСБ РФ і СВР РФ остаточно розчарувалися в перспективі того, що процес надання Томосу можливо зупинити спеціальними методами (підкупом, шантажем, кулуарними домовленостями)",  – пише він.

У зв'язку з цим патріарх РПЦ Кирило навіть не хоче летіти на Фанар, тому що, за його словами, просто не розуміє про що можна тепер говорити з Варфоломієм, патріархом Константинополя.

Крім того, зустріч в такому форматі і при нинішніх обставинах Кирило вважає принизливою для себе. У зв'язку з цим, він планує відправити замість себе до Вселенського патріарха Варфоломія керівника відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополита Іларіона.

У зв'язку з цим, в Кремлі вирішили використовувати свій останній інструмент в Україні – силу.

"Так, Кам'янець-Подільська єпархія екзархату РПЦ в Україні організувала Хресний хід в Почаївську лавру. При цьому, на паломників "тітушного" виду, представники єпархії в Почаєві напнули футболки із закликом "готуватися до війни", – зазначив нардеп.

За його словами, тези про "релігійну війну" в Україні – це "фішка", якою оперують представники РПЦ в Україні, аби залякати населення щодо теми автокефалії української церкви.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: