fbpx
Сьогодні
11:39 27 Сер 2018

Проросійський президент Молдови назвав ганьбою протест у Кишиневі

Президент Молдови Ігор Додон, який відомий своїми проросійськими поглядами, пройшовся по мітингу у Кишиневі, де люди виступили проти місцевого олігарха, мера міста Володимира Плахотнюка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Додон заявив, що такі протести небезпечні для країни.

"Те, що зробили партії на майдані Великих Національних зборів – це ганьба для демократії, і дуже сумно, що це відбувається напередодні Дня незалежності. Ніхто не має морального права використовувати людей для маневрів у своїх політичних інтересах", – написав лідер Молдови.

За словами президента, "дуже небезпечно, що вся ця ненависть і хаос на вулицях може потрапити в парламент".

У неділю, 26 серпня, в центрі Кишинева тисячі людей вийшли на протест проти політики уряду, очолюваного Демократичною партією.

Демонстрацію організували проєвропейські опозиційні партії Дія і солідарність, Платформа гідність і правда та Ліберально-демократична партія.

Серед іншого, учасники вимагали заарештувати лідера правлячої партії, мільярдера Володимира Плахотнюка. Підприємець і політик Володимир Плахотнюк – один з найбагатших і найвпливовіших людей Молдови.

Молдавські та зарубіжні ЗМІ неодноразово писали про те, що він контролює більшість політичних сил країни і маніпулює ними. Крім того, Плахотнюка підозрювали в зв'язках з кримінальним світом.

З 2007 року, як писав журнал Forbes, він був під наглядом Інтерполу через можливі зв'язки з одним з найбільших злочинних угруповань Росії – Солнцевським. Плахотнюк відкидав всі ці звинувачення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: