fbpx
Сьогодні
14:02 24 Сер 2018

Акції російських держбанків обвалилися через загрозу нових санкцій

Акції російських державних банків стрімко йдуть вниз через загрозу введення нових санкцій США найближчим часом.

Про це повідомляє Finanz.ru.

Після заяв сенатора Кріса ван Холлена, який повідомив, що проект санкцій, який готується за підтримки обох партій, буде націлений на банківський сектор РФ, цінні папери Сбербанка і ВТБ різко пішли до низу.

Акції Сбербанка до кінця торгів у четвер подешевшали на 4,84%, а їхня ціна на закритті – 178,71 рубля – стала мінімальною з серпня минулого року.

Акції ВТБ впали на 3,74% і опинилися на відмітках, яких ринок не бачив з кризового 2014 року – 4,131 копійки за штуку.

З початку квітня, коли удар санкцій відрізав від світового ринку "Русал", Сбербанк втратив 30% капіталізації, а власники його акцій в сумі збідніли на 1,653 трильйона рублів.

У порівнянні з лютневими піками ринкова вартість банку впала на 2,363 трильйона рублів, або 38%. ВТБ подешевшав на 23%, або 160 мільярдів рублів.

Нагадаємо, санкції проти держбанків закладені в два ключових санкційних законопроекти, що надійшли в Конгрес США в цьому році.

Перший, внесений самим ван Холленом вимагає прямої заборони на коррахунки в США, що рівносильно відключення банків від можливості проводити доларові операції.

Другий законопроект, представлений групою з шести законодавців на чолі з сенаторами Ліндсі Гремом і Бобом Менендесом, вимагає заморозити активи російських держбанків в США і заборонити американським юрособам будь-які операції з ними.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: