fbpx
Сьогодні
16:57 19 Сер 2018

У Путіна заявили, що зустріч з Меркель була "корисною і ґрунтовною"

Фото Reuters

Переговори президента РФ Володимира Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель були "корисними і грунтовними".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Переговори були тривалими … це була дуже грунтовна і детальна розмова", – повідомив Пєсков.

За його словами, Путін і Меркель "жалкують у зв'язку з тим, що виконання "мінських домовленостей" з українського врегулювання застопорилося".

"В цілому обмінялися думками щодо ситуації в Україні … Висловили співчуття у зв'язку з тотальним пробуксовуванням процесу щодо імплементації мінських домовленостей", – заявив Пєсков.

"Висловлювалася стурбованість у зв'язку з неясними перспективами продовження терміну дії закону про особливий статус Донбасу, що є досить важливим елементом мінських домовленостей", – додав він.

За його словами, Путін і Меркель також "говорили про перспективи продовження газового транзиту через територію України".

Пєсков додав, що лідери РФ і ФРН "вважають неправильним спроби політизувати проект "Північний потік – 2".

"Було підкреслено виключно комерційний характер і конкурентну перевагу цього проекту. І Путін, і Меркель зійшлися у тому, що абсолютно неправильно якимось чином політизувати цей проект", – повідомив прес-секретар Путіна.

Він уточнив, що також піднімалася тема можливих санкцій проти компаній, що беруть участь в реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2".

"Є розуміння, що цей проект абсолютно комерційний … Тому необхідно вжити заходів, щоб захистити його від можливих неконкурентних і незаконних нападок з боку третіх держав, щоб в кінцевому підсумку вийти на завершення цього проекту, який … відповідає інтересам усіх", – заявив Пєсков.

Також він пояснив, що під час переговорів "не було мети досягти якихось домовленостей, – тим більше важко сказати, які це можуть бути домовленості," – з приводу спільного реагування на санкції США.

На питання про те, якими способами можна захистити проект від санкцій США, Пєсков сказав: "Різними".

"Сторони обмінялися розумінням того, що проект ["Північний потік – 2″] має бути завершений", – повідомив речник Путіна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: