fbpx
Сьогодні
16:49 17 Сер 2018

Омелян хоче зробити обов'язковими паски безпеки у автобусах

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що найбільш небезпечні для пасажирів автобуси, переобладнані із вантажних транспортних засобів, без пасків безпеки та тахографів.

Про це він повідомив під час брифінгу 17 серпня, передає Укрінформ.

"Аналіз причин ДТП за участю автобусів показав, що найбільшу небезпеку для життя і здоров'я пасажирів несуть автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів, та автобуси, які необладнані ременями безпеки і тахографом",- сказав Омелян.

Він також додав, що більша частина складних ДТП відбувається на 12-16 годині роботи водія, коли понижується гострота зору, швидкість реакції тощо.

"Тому Мінінфраструктури розробило проект постанови Кабміну про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Проект сьогодні оприлюднено на офіційному сайті міністерства. Передбачаються такі зміни – з 1 січня 2019 року забороняється використання транспортних засобів для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш ніж 9 з місцем водія включно, які не обладнані тахографами", – сказав Омелян.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: