fbpx
Сьогодні
10:11 12 Сер 2018

"Кожного разу сподіваємося, що інформація буде підтверджена": Денісова прокоментувала фейк про Сенцова

Омбудсмен Людмила Денісова вважає, що поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть безпосередньо працівники колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, де перебуває український політв'язень.

Про це вона заявила у коментарі Громадському в неділю, коментуючи неправдиве повідомлення журналістки Вікторії Івлєвої про те, що літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда, яке згодом спростувала Федеральна служба виконання покарань Росії.

"Важко коментувати це… Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Олега Сенцова, — ред.), але у Лабитнангі (у колонії, — ред.) так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії", — каже Денісова.

Вона також нагадала, що у п'ятницю в Сенцова була медична комісія, і після обстеження, за неофіційними даними (Денісова наголошує, що документів, що підтверджують цю інформацію наразі немає), є два висновки: по-перше, те, що Сенцов для 90 днів голодування "почувається нормально", а по-друге, що його можна перевозити.

"Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, — ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася", — додала омбудсмен.

У ніч на неділю опозиційна російська журналістка Вікторія Івлєва, посилаючись на свої джерела, повідомила, що нібито літак з Сенцовим вилетів з Салехарда і можливо прибуде до Києва. Пізніше Івлєва написала, що, скоріш за все, над нею посміялися і повідомили недостовірну інформацію.

Управління Федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу спростувало інформацію про те, що Сенцов залишив колонію в Лабитнангі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: