fbpx
Сьогодні
22:07 03 Сер 2018

Слідство: Манафорт офіційно заробив в Україні лише $14 млн

Фото Meduza

Колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа та екс-політтехнолог Партії регіонів Пол Манафорт офіційно задекларував $14 млн, зароблених в Україні з 2010 по 2014 рік, згідно з документами обвинувачення.

Під час роботи на уряд Віктора Януковича та його політичну силу він оприлюднив дохід у $504 тис. в 2010 році, $3,1 – в 2011, $5,4 – в 2012, $1,9 – в 2013 та близько $3 млн – в 2014, передає Голос Америки.

За словами його бухгалтера Філіпа Айліффа, Манафорт приховував закордонні рахунки.  В офісі спецпрокурора Роберта Мюллера підрахували, що Пол Манафорт відкрив понад 30 банківських рахунків в трьох зарубіжних країнах, щоб "отримувати і приховувати" свій дохід, отриманий на посаді політичного консультанта в Україні,

Нагадаємо, що за даними американського слідства, колишній лобіст Партії регіонів Пол Манафорт заробив більш ніж $60 млн як політичний консультант в Україні.

Полу Манафорту були пред'явлені звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів в США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також висунули звинувачення у втручанні в справи свідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: