fbpx
Сьогодні
22:02 30 Лип 2018

Манафорт заробив в Україні понад $60 мільйонів, - спецпрокурор США

Фото Meduza

Колишній очільник виборчого штабу Дональда Трампа і екс-лобіст Партії регіонів Пол Манафорт заробив більш ніж $60 мільйонів за політичні консультації в Україні, заявив спеціальний прокурор США Роберт Мюллер.

Як передає Bloomberg, обвинувачення намагається довести, що Манафорт заробив десятки мільйонів і "не вказав значну частку від них у своїх податкових деклараціях".

Захист Манафорта просив суд обмежити доступ журі присяжних до 51 додатку до матеріалів справи, де йдеться про його роботу на колишнього президента України Віктора Януковича, на його Партію регіонів і на її наступника – Опозиційний блок.

У відповідь в офісі Мюллера заявили, що матеріали справи докладно ілюструють, як Манафорт працював в Україні, в тому числі, на президентських виборах в 2010 році і на парламентських виборах в 2012 році.

Нагадаємо, що в червні суд взяв під варту колишнього очільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Полу Манафорту були пред'явлені звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів в США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також висунули звинувачення у втручанні в справи свідків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: