fbpx
Сьогодні
10:26 03 Сер 2018

В Україні стартував конкурс фінтех-стартапів із призовим фондом у $20 тисяч

Village Capital та фонд MetLife запустили конкурс для фінтех-стартапів на ранніх стадіях. Організатори шукають рішення для поліпшення фінансового становища людей із середніми та низькими доходами. А також проекти, які допоможуть малому й середньому бізнесу із доступом до фінансових інструментів. Мета – підтримка локальної фінтех-екосистеми та покращення фінансового добробуту українців.

Подати заявку можна до 24 серпня 2018 року.

У вересні організатори відберуть 12 стартапів, яких запросять на фінал конкурсу Financial Health Forum (команд з регіонів України забезпечать трансферами та проживанням). На форумі учасники зможуть презентувати свої ідеї стейкхолдерам, поспілкуватися з інвесторами та отримати зворотній зв'язок від галузевих експертів. В результаті дві команди-переможниці отримають по $10 тисяч грантових коштів від фонду MetLife. Детальніше ознайомитися з умовами конкурсу можна на офіційному сайті.

«Фонд MetLife радий співпрацювати з таким партнером, як Village Capital. Разом ми допомагаємо малому та середньому бізнесу, а також простим людям досягати довгострокового фінансового добробуту. В Україні ми сподіваємося знайти компанії, які працюють над поліпшенням фінансового здоров'я споживачів не тільки в своїй країні, але і в усьому регіоні», – говорить Денніс Уайт, президент та СЕО MetLife Foundation.

Fintech-індустрія в Україні набирає обертів: згідно із дослідженням USAID та UNIT.City – кількість проектів за три останніх роки збільшилася на 60%, а 78% стартапів потребують зовнішніх інвестицій. Дана ініціатива – гарна можливість українським командам отримати ці інвестиції.

Допомагати організаторам в пошуку стартапів в Україні буде інноваційний парк UNIT.City, а також Українська асоціація венчурного і приватного капіталу UVCA. Форум відбудеться 30-31 жовтня в UNIT.City.

«Україна вже стала місцем народження багатьох стартапів. Тут висока концентрація яскравих талантів, які вже залучили серйозні міжнародні інвестиції, – говорить Еллі Бернс, керівний директор Village Capital. – В Україні є все, аби створити сприятливий фінансовий сектор з потужним ядром у вигляді стартапів. Ми, разом з фондом MetLife, будемо раді допомогти українцям будувати більш здорову й справедливу фінансову систему».

Також підприємці працюватимуть по знаменитій моделі від Village Capital під назвою VIRAL (Venture Investment-Readiness and Awareness Levels). Цей фреймворк націлений на масштабування успішних бізнесів, а також на прозорість у відносинах між інвесторами і підприємцями.

«Компанія MetLife Україна завжди приділяла велику увагу стратегічним ініціативам. Зокрема тим, що спрямовані на фінансовий добробут українського суспільства та покращення фінансової грамотності громадян. Завдяки співпраці із Фондом MetLife Foundation у цьому році ми беремо участь у форумі з фінансового здоров'я. Це дозволить нам зробити значний внесок у розвиток суспільства, підтримуючи підприємців, які роблять значні досягнення на шляху до благополуччя українців. Наші співробітники із задоволенням допоможуть конкурсантам своїми знаннями та досвідом, виступивши у ролі наставників», – зазначила Інна Бєлянська, т.в.о. Голови Правління MetLife Україна.

Форум в Україні – частина дворічної ініціативи Village Capital та фонду MetLife. Організатори вже провели ряд успішних аналогічних заходів в Польщі, ОАЕ та Туреччини.

Про Village Capital. Village Capital – це глобальна венчурна компанія, яка допомагає підприємцям втілювати великі ідеї, починаючи від бачення і закінчуючи масштабуванням. Наша місія – перевинайти систему, щоб підтримати підприємців майбутнього. Наше бачення – це майбутнє, де бізнес створює рівні можливості для довгострокового процвітання. З 2009 року, завдяки нашим інвестиційним програмам, ми підтримали понад тисячу підприємців на ранній стадії. Наш афілійований фонд VilCap Investments надав початкове фінансування більше 90 випускникам програм.

 Про MetLife Foundation. MetLife Foundation був створений в 1976 році з метою продовжити давню традицію MetLife щодо корпоративних вкладів та участі спільноти. З моменту свого заснування і до 2016 року, фонд MetLife надав грантову допомогу на суму в $744 млн. А також $70 млн організаціям, які надають позитивний вплив їхнім спільнотам. Сьогодні фонд займається розширенням доступу до фінансових послуг та виділяє $200 млн, аби допомогти будувати безпечне майбутнє людей та співтовариств в усьому світі.

 Про UNIT.City. UNIT.City – перший інноваційний парк в Україні. Місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу в сфері високих технологій й креативних індустрій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. Місцем, де концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців, дослідницьких лабораторій дає умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: