fbpx
Сьогодні
20:51 29 Лип 2018

Угода на $71 млрд: 21st Century Fox та Disney підписали угоду про злиття

Фото Investing Always

Компанія Walt Disney Co. купує активи холдингу 21st Century Fox за $71 млрд. Більшість акціонерів обох проголосували за цю операцію.

Про це пише журнал MarketWatch, передає Мind.ua.

Як вказує телеканал, зустріч акціонерів відбулася в п'ятницю вранці. Це було одним з останніх кроків на шляху до укладення угоди.

Наприкінці червня угоду схвалило міністерство юстиції США.

За даними Variety, генеральний радник холдингу 21st Century Fox Герсон Цвейфах заявив акціонерам, що угода, як очікується, буде закрита в першій половині 2019 року. Генеральний радник The Walt Disney Company Алан Браверман виклав параметри операції акціонерам, і її було схвалено практично одноголосно – лише один акціонер заявив, що сума є надто великою.

Після закриття угоди буде утворена нова компанія New Fox, яка об'єднає мовну компанію Fox Broadcasting Co, регіональні телестанції Fox TV, а також кабельні канали Fox Sports і Fox News. Disney також отримає права на продовження зйомки таких популярних франшиз, як «X-Men», «Avatar» і «The Simpsons».

Раніше американський телекомунікаційний конгломерат Comcast, що змагався з Disney за активи Fox, відмовився від придбання активів холдингу і заявив, що збирається зосередитися на пропозиції по британської телекомунікаційної Sky.

Таким чином, Disney залишилася єдиним претендентом на активи Fox.

Глава 21st Century Fox Руперт Мердок подякував акціонерам, висловивши впевненість, що корпорація буде лідирувати в індустрії ЗМІ та розваг.

Зазначається, що з початку року капіталізація Fox підскочила на 31%, Disney – на 5,2%.4

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: