fbpx
Сьогодні
10:20 27 Лип 2018

РФ ймовірно спробує захопити Білорусь через низькі рейтинги Путіна, - політолог

Фото REUTERS

У президента Росії Володимира Путіна рекордно впав рейтинг – на 12%, тому найближчим часом можливий варіант військової агресії РФ.

Про це у Facebook пише російський соціолог і політолог Ігорь Ейдман.

"Рейтинг Путіна рекордно знизився (на 12% за даними Левада-центру). Цей режим може існувати тільки в режимі військової параної, коли кругом вороги і єдиний захисник від них – "сильна влада", – пише він.

За його словами, за відсутності "загрози" для держави, народ починає замислюватися над причинами своєї бідності і безправ'я.

"Мундіаль, всупереч очікуванням влади, не змирив росіян з підвищенням пенсійного віку, ПДВ і цін", – пише соціолог.

Тому, за його словами, Кремль буде змушений піти на нові агресивні кроки на міжнародній арені, аби послабити невдоволення громадян.

"Найбільш безпечна і вигідна ціль – Білорусь. Дуже великий ризик, що Путін спробує організувати аншлюс цієї країни. Недарма про таку загрозу недавно проговорився і сам Лукашенко", – запевняє Ейдман.

Російський політолог нещодавно мав розмови з декількома обізнаними вихідцями з Білорусі. Вони в один голос говорять, що Лукашенко місцевій еліті і населенню смертельно набрид.

"При цьому в перспективи білоруської опозиції ніхто не вірить. Всі надії пов'язують з Путіним, реальний рейтинг якого в Білорусі набагато вище, ніж у президента країни. За Лукашенко не заступиться ніхто: ні населення, ні влада, ні інфільтровані російськими агентами силові структури, ні Захід (для якого він – "останній диктатор Європи")", – пише він.

Крім того, зі слів Ейдмана, у російської влади є компромат на Лукашенка, який містить докази його персональної відповідальності за викрадення і вбивства білоруських опозиціонерів.

"Сценарій може бути приблизно таким: Путін викличе Лукашенко на переговори і махаючи компроматом, поставить йому ультиматум з вимогою підписати договір про аншлюс з Росією. Якщо "Батька" упреться його просто інтернують в Москві, а путінська агентура в білоруських силових і держструктурах за цей час за допомогою російських "зелених чоловічків" здійснить переворот. Потім стандартний зрежисований "референдум" і договір про "вступ Білорусі до Російської Федерації", – прогнозує політолог.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: