fbpx
Сьогодні
20:28 26 Лип 2018

Офіційно: комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

Профільний комітет верхньої палати Конгресу США, який опікується питаннями зовнішньої політики, затвердив проект резолюції для голосування в Сенаті, яка засуджує спробу Москви анексувати український Крим.

Про це повідомило в четвер Посольство України в США.

"Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, яка засуджує незаконні намагання Росії окупувати Крим", – зазначили в українському диппредставництві.

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію,…

Posted by Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США on Thursday, July 26, 2018

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що "Крим є частиною суверенної території України". Крім того, наголошується, що політика США повинна полягати в протидії спробам змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму.

Водночас, резолюція засуджує порушення прав людини в Криму та підкреслює правову відповідальність РФ за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Американські законодавці закликали уряд США продовжувати застосування повноважень у частині санкцій проти Росії згідно із "Законом про протидію противникам Америки через санкції" від 2017 року. Сенатори також привітали зусилля щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов'язаних з Кримом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: